Καλως ορίσατε στον ιστότοπο του
Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης
Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης - Ν.Π.Ι.Δ. (Τ.Ε.Α. Ι.Σ.Θ.)


Οδηγίες Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας 2019-05-06

Οδηγίες για τα Μέλη του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης 
Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Τ.Ε.Α. Ι.Σ.Θ.) - Ν.Π.Ι.Δ. 

Οι εκλογές του Τ.Ε.Α. Ι.Σ.Θ. για την ανάδειξη νέου επταμελούς ΔΣ θα πραγματοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία διασφαλίζει το απόρρητο της ψήφου μέσω τεχνικών κρυπτογράφησης και ανώνυμης μίξης των κρυπτογραφημένων ψηφοδελτίων, ενώ δίνει μεγαλύτερη ευελιξία αφού το μέλος μπορεί να ψηφίσει απομακρυσμένα, από οπουδήποτε κάνοντας χρήση μόνο του δηλωμένου κινητού του τηλεφώνου.

Το σύστημα που χρησιμοποιείται είναι το «Ζευς» που έχει εξυπηρετήσει πάνω από 250 ηλεκτρονικές κάλπες και 35.000 ψηφοφόρους για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και άλλους φορείς (πρόσφατα τις εκλογές του ΙΣΘ), ενώ η όλη διαδικασία υποστηρίζεται διαχειριστικά από έμπειρα στελέχη του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του ΕΔΕΤ.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά την Τετάρτη 15 Μαΐου 09.00-19:00. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα ενεργά ταμειακά τακτοποιημένα μέλη του Τ.Ε.Α. Ι.Σ.Θ. Τα μέλη θα λάβουν σχετικό μήνυμα SMS, στο πιστοποιημένο αριθμό κινητού τηλεφώνου τους, την Τρίτη 14 Μαΐου και ως τις 21.00, με αποστολέα “TEA-ISTH” που θα περιλαμβάνει το σύνδεσμο της εκλογικής διαδικασίας καθώς και ένα κωδικό ψηφοφορίας.

Είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το μήνυμα SMS με τον κωδικό ψηφοφορίας το παραλαμβάνετε μόνο εσείς και δεν το κοινοποιείτε σε τρίτα άτομα. Στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν παραλάβετε το παραπάνω μήνυμα μπορείτε να επικοινωνείτε την Τετάρτη 15 Μαΐου και ώρες 08.00-19.00 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση elections-tea-isth@auth.gr ή μέσω τηλέφωνου στο 2310-994000. Στην περίπτωση που σβήσετε κατά λάθος το μήνυμα, επικοινωνώντας με το παραπάνω email/τηλέφωνο υπάρχει δυνατότητα επαναποστολής μετά από επιβεβαίωση των στοιχείων σας, στον πιστοποιημένο αριθμού κινητού τηλεφώνου.

Προσοχή! Δεν υπάρχει δυνατότητα αποστολής σε άλλο κινητό τηλέφωνο πέρα από τα επίσημα καταχωρημένα κινητά τηλέφωνα Μελών που διαθέτει το Τ.Ε.Α. Ι.Σ.Θ. Για το λόγο αυτό το Ταμείο θα προχωρήσει σε διαδικασία επικαιροποίησης των στοιχείων που διαθέτει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Τα μέλη μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είτε κάνοντας χρήση του έξυπνου κινητού τηλεφώνου τους είτε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα που αναφέρεται στο SMS μέσω του προσωπικού τους υπολογιστή και ένα απλό φυλλομετρητή  (Mozilla Firefox ή Google Chrome). Για τη διευκόλυνση των μελών υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε διαθέσιμο φορητό υπολογιστή στα γραφεία του Τ.Ε.Α. Ι.Σ.Θ. Επανωμής 26 και Αδριανουπόλεως.

Η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη κάνοντας χρήση του μοναδικού προσωπικού κωδικού ψηφοφορίας. Αν κάνετε χρήση του κινητού σας τηλεφώνου, για τη διευκόλυνσή σας μπορείτε να κάνετε αντιγραφή του κωδικού ψηφοφορίας από το SMS. Κατόπιν, η εφαρμογή ΖΕΥΣ σας κατευθύνει στην ηλεκτρονική ψηφοφορία του Τ.Ε.Α. Ι.Σ.Θ. διαθέτοντας μία κάλπη για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου θα επιλέξετε τον υποψήφιο της επιλογής σας (δυνατότητα ΜΙΑ μόνο ΕΠΙΛΟΓΗΣ). Αν δεν επιλέξετε υποψήφιο, τότε υπάρχει δυνατότητα υποβολής λευκής ψήφου. Δυνατότητα άκυρης ηλεκτρονικής ψήφου ΔΕΝ υπάρχει. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σας αποστέλλεται στο κινητό σας τηλέφωνο επιβεβαίωση της ψήφου που υποβάλατε.

 

Κάθε ψηφοφόρος μπορεί να ψηφίσει όσες φορές θέλει  μέχρι να λήξει η διαδικασία της ψηφοφορίας. Επειδή η υποβολή της ψήφου δεν γίνεται σε κάποιο εκλογικό κέντρο με ελεγχόμενο τρόπο, δεν είναι βέβαιο ότι κάποιος ψήφισε χωρίς καμία εξωτερική επιρροή. Αλλά ακόμα και αν συμβεί αυτό, ο ψηφοφόρος μπορεί στη συνέχεια να ξαναψηφίσει με τρόπο που εκφράζει ελεύθερα και ανεπηρέαστα τις επιλογές του. Κάθε νέα ψήφος δημιουργεί ένα νέο μήνυμα επιβεβαίωσης ψήφου στο κινητό σας. Όσο για τον κίνδυνο να διπλομετρηθούν ψήφοι, αυτό είναι αδύνατο. Πληροφορίες σχετικά με το σύστημα «Ζευς» και απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση https://zeus.grnet.gr/zeus/faqs/voter/ .

Αρχεία:..... Επιστροφή στις Ανακοινώσεις .....