Καλως ορίσατε στον ιστότοπο του
Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης
Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης - Ν.Π.Ι.Δ. (Τ.Ε.Α. Ι.Σ.Θ.)


Δελτίο Τύπου 21.12.2018 2018-12-21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη, 21 Δεκεμβρίου 2018

Θέμα: 1η Ετήσια Συνάντηση Μελών του ΤΕΑ ΙΣΘ ΝΠΙΔ

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Ετήσια Συνάντηση Μελών του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ΝΠΙΔ 2018, που διοργανώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΙΣΘ στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Η φετινή διοργάνωση αποσκοπούσε στην ενημέρωση όλων των τακτικών μελών του Επαγγελματικού Ταμείου, καθώς και μελών διαφόρων υγειονομικών συλλόγων, για την μέχρι τώρα πορεία του Ταμείου καθώς και τους μεσοπρόθεσμους στόχους του, τις εξελίξεις γύρω από τον θεσμό της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην χώρα μας, τις εξελίξεις της παγκόσμιας οικονομίας καθώς και τις προοπτικές των επενδύσεων.

Την ετήσια συνάντηση τίμησαν με την παρουσία τους, σημαντικά πρόσωπα της επιχειρησιακής και ιατρικής κοινότητας καθώς και εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του ΙΣΘ, κ. Ν. Νίτσας, ένας εκ των βασικών θεμελιωτών της ιδέας του Επαγγελματικού Ταμείου, ο οποίος το χαρακτήρισε ως «πολιορκητικό κριό» απέναντι στην πολιορκία που βιώνουν τα εισοδήματα των ιατρών λόγω υπερφορολόγησης και έμμεσης φορολόγησης μέσω των ασφαλιστικών εισφορών. Με την σειρά του, ο τέως Πρόεδρος του ΙΣΘ και εμπνευστής της δημιουργίας του ΤΕΑ ΙΣΘ ΝΠΙΔ, Δρ. Θ. Εξαδάκτυλος, έκανε λόγο για την σταθερά αυξανόμενη πορεία του Ταμείου και τις θετικές εξελίξεις στο ευρύτερο περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η εισήγηση του Πρόεδρου του ΤΕΑ ΙΣΘ ΝΠΙΔ, κ. Γ. Μέγα, η οποία εστίασε στους μεσοπρόθεσμους στόχους, σε βάθος τριετίας, του Επαγγελματικού Ταμείου. Ο κ. Α. Σουλτογιάννης, εκπρόσωπος της Alpha Trust (Διαχειριστής Επενδύσεων του ΤΕΑ ΙΣΘ ΝΠΙΔ) παρουσίασε τις πρόσφατες εξελίξεις, τάσεις και προοπτικές στο επενδυτικό περιβάλλον των Επαγγελματικών Ταμείων, ενώ ιδιαίτερη ανταπόκριση υπήρξε και στην παρουσίαση του Δρ. Μ. Ανθρωπέλου, Προέδρου της Επενδυτικής Πολιτικής του ΤΕΑ ΙΣΘ ΝΠΙΔ και Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με θέμα «Χαρτοφυλάκιο Επενδύσεων ΤΕΑ-ΙΣΘ: Το πρώτο εξάμηνο μιας μακράς πορείας».

Η άνωθεν ενημέρωση προς τους παρευρισκόμενους κατέδειξε τις θετικές προοπτικές του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης και την σημασία - στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία - του Ταμείου για τους υγειονομικούς της χώρας, καθότι συνεισφέρει στα μελλοντικά τους εισοδήματα (αποταμίευση), εξασφαλίζοντας συνετή και χρηστή διαχείριση των χρημάτων τους, με σημαντικά κάθε χρόνο φορολογικά οφέλη (έκπτωση καταβληθέντων εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα, αφορολόγητη παροχή εφάπαξ, κ.ά).

Υπενθυμίζεται ότι στο ΤΕΑ ΙΣΘ ΝΠΙΔ μπορούν να υπαχθούν υγειονομικοί (ιατροί, φαρμακοποιοί, κτηνίατροι και οδοντίατροι) από όλη την Ελλάδα.

 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΑ ΙΣΘ ΝΠΙΔ

κ. Γιάννης Μέγας

Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Αρχεία:..... Επιστροφή στις Ανακοινώσεις .....